datum: 29.12.2017

V sodelovanju s SLO100 vabimo na 5. UTVV pripravljalno turo

DATUM: petek 29.12.2017
KRAJ: Razdrto (Gostišče Mirjam)
ČAS: 17:00
ORGANIZATORJA: 100UTVV in SLO100
DOLŽINA TRAS: 8 - 23 km

Podali se bomo v osrčje Nanosa, stičišča 2 slovenskih ULTER, SLO100 in UTVV. Tako kot se združijo poti, smo moči združili tudi organizatorji in vam v petek, 29. 12. 2017 ponujamo nočno pripravljano turo ob polni luni v 3 različnih dolžinah:

SLED:
KRAJŠA: 7,6 KM, 900 VM
https://www.gpsies.com/map.do?fileId=fhynpcwbmybbnwxd

SREDNJA: 15,4 KM, 1040 VM
https://www.gpsies.com/map.do?fileId=vrurrmrsylkdfhwv

DALJŠA: 22,6 KM, 1460VM
https://www.gpsies.com/map.do?fileId=fejriqaadzgmxpbu

INTENZIVNOST:
Tri skupine, okvirni čas teka se bomo dogovorili na startu

PRIJAVE: ali telefon Andi Mamič (031 533 606)
 

Nasvet glede opreme - zimska nočna tura

  • primerna obutev in oblačila, odvisno od razmer lahko tudi "cestne dereze",
  • v primeru burje, toplejša oblačila,
  • čelna svetilka je obvezna,
  • tekaška prva pomoč.


Začetniki:

Namen te skupine je, predstavitev ultra traila in odkrivanje lepot tega dela Primorske. Trail je oblika gibanja v naravi. Gre za tek in hojo po gričevnatem in hribovitem terenu, po pohodniških in planinskih poteh in stezah ter spoznavanju lepot narave.
Spoznali se bomo, navezali stike in spletli prijateljstva, tempo pa bo prilagojen vsakemu udeležencu.
Skupina začetnikov bo imela najkrajšo in najlažjo pot. Tudi zato, da boste komaj čakali na naslednjo pripravljalno turo. Takrat bo marsikdo iz te skupine prestopil v nadaljevalno skupino.

Nadaljevalna skupina

V tej skupini pričakujemo trailovce in tekače, ki že nekaj veste o trailu in ste se morda kakšnega tudi že udeležili, vendar vam manjka še nekaj izkušenj. Čaka vas srednja dolžina in zahtevnost, ravno prav, da se po dolgem času spet spomnite, kako lep je ta šport.
Tudi v tej skupini se bomo spoznali, navezali stike in prijateljstva in tudi tu bo tempo prilagojen vsakemu udeležencu. Dovolj časa bomo imeli tudi za pogovor. Vodnika vprašajte, kar vas zanima v zvezi s trailom. Z veseljem vam bo odgovoril in pomagal.

Prvokategorniki

Tu pričakujemo vse, ki imate že veliko izkušenj in udeležb na trailih in bi bil lahko vsak od vas tudi vodnik skupine. Spet se bomo videli stari znanci in med nami pozdravili vse, ki se nam bodo pridružili. Pogovarjali se bomo o udeležbah v letu 2017 in tekmovalnih načrtih za 2018 ter motivirali tiste, ki bodo z nami in jim povedali o svojih izkušnjah.Ta skupina bo imela najdaljšo in najzahtevnejšo traso, a spet nič takega, kar bi spreminjalo
pojem pripravljalna tura.

V vseh skupinah boste lahko vodnike vprašali za mnenja in nasvete glede opreme, hrane, pijače, tekmovanjih..

Od vas pričakujemo

Pravočasnost na štartu, s seboj imejte vremenu in letnemu času primerno obutev in obleko, zadostno količino pijače in hrane ter delujočo čelno svetilko z rezervnimi baterijami ter ostalo potrebno opremo glede na predhodna obvestila organizatorja. Predvsem pa bodite pripravljeni nuditi pomoč ostalim udeležencem, če jo bodo morda potrebovali.

Dogodka se vsak udeleži prostovoljno in na lastno odgovornost. OBVEZNO je upoštevanje napotkov vodnikov. Vsak udeleženec bo pred začetkom podpisal izjavo o udeležbi na lastno odgovornost.

Kdor enkrat poskusi, temu ni več rešitve! Za vedno je zapisan takemu načinu preživljanja
prostega časa. Eni to že veste, drugi boste izvedeli kmalu.