datum: 25.01.2018

Pozdravljeni tekaški prijatelji,

DATUM: nedelja, 4. 2. 2018
KRAJ: Črniče
ČAS: 08:30
ORGANIZATOR: 100UTVV
DOLŽINA: 25-35 km

Počasi se sestavljajo koščki 100UTVV trase. Eden redkih odsekov, ki si ga še nismo ogledali, je prehod na drugo stran Vipavske doline:

iz Črnič, mimo (tranzicijske) okrepčevalnice v Batujah, čez reko Vipavo in ob njenem bregu proti Brjam, nato se vzpnemo na vinorodna pobočja Sv. Martina in nadaljujemo po oljčni poti.

Pot bomo popestrili z vzponom na razgledni Školj (ni v trasi UTVV), v Vrtovčah pa bomo zapustili traso UTVV in se spustili po Vertovčevih poteh v Tevče, od tam pa do levega brega reke Vipave, po katerem bomo tekli proti Velikim Žabljam.

Po prečkanju reke Vipave se bosta trasi razcepili:

M: https://www.gpsies.com/map.do?fileId=vayohwpfnndteqxw

M skupina bo pretekla še en ravninski del - po desnem bregu Vipave, mimo ribnika v Dobravski Krnici, nato pa ob potoku Skrivščku do Dobravelj, kjer se tura konča pred OŠ Dobravlje. 25,7km, 620 vm

L: https://www.gpsies.com/map.do?fileId=ulltyamycfykqdry

L skupina bo po prehodu Vipave slaba 2 km nadaljevala v obratni smeri trase UT50, nato pa spet prešla na "drugo stran" Vipavske doline in se mimo vasi Cesta, skozi Skrilje in Kamnje počasi vzpenjala proti Vrtovinu (mimo Kamenjskega slapu), kjer bomo pod pobočji školja sv. Pavla pot nadaljevali proti Ravnam, zadnji spust v Črniče pa bomo pretekli po trasi 100UTVV skozi "črniški kanjon", ki je udeležencem 2. pripravljalne ture že znan. 35 km, 1000vm

Glede logistike pa bo tokrat nekaj specifike, ker M trasa ne konča na štartnem mestu:
 

Dobimo se v nedeljo 4.2. ob 8.10 v Dobravljah pred OŠ. Vsi, ki bomo tekli L traso in bomo imeli prostor v avtih, vas bomo prepeljali v Črniče, kjer bo ob 8.30 štart teka. Zato prosimo vse za povratne informacije o možnostih prevoza in sicer:

  1. ali potrebujete prevoz
  2. ali nudite prevoz
  3. ali pridete direktno v Črniče


Prosimo, da vse informacije posredujete na mail , da bo vse na enem mestu.