datum: 12.04.2018

11. OGLEDNA TURA

DATUM: sobota, 14. 4. 2018
KRAJ: Predmeja, križišče
ČAS: 8:30
ORGANIZATOR: UTVV
DOLŽINA: odvisno od snežnih razmer
PROGA: območje Golakov in Čavna

Dobimo se na Predmeji, v soboto, ob 8.30. V primeru dobrih razmer bo trening daljši, v primeru zahtevnejših pa krajši, z vmesnimi inteznivnimi deli in prikazom tehnike gibanja po zahtevnem terenu. Če bo res zahtevno za trail in nevarno, bo tura nekoliko nižje, Rob je večinoma kopen.. 

Zaradi organizacije in priprave na trening, prosimo, da udeležbo potrditve Andiju na mail: 
ali

Se vidimo na Predmeji

UTVV ekipa pripravljalnih tur


Predstavitev skupin:

Začetniki:
Namen te skupine je, predstavitev ultra traila in odkrivanje lepot tega dela Primorske. Trail je oblika gibanja v naravi - tek in hoja po gričevnatem in hribovitem terenu, po pohodniških in planinskih poteh in stezah. Gre za spoznavanje lepot narave.
Spoznali se bomo, navezali stike in spletli prijateljstva, tempo pa bo prilagojen vsakemu udeležencu.
Skupina začetnikov bo imela najkrajšo in najlažjo pot. Tudi zato, da boste komaj čakali na naslednjo pripravljalno turo. Takrat bo marsikdo iz te skupine prestopil v nadaljevalno skupino.

Nadaljevalna skupina
V tej skupini pričakujemo trailovce in tekače, ki že nekaj veste o trailu in ste se morda kakšnega tudi že udeležili, vendar vam manjka še nekaj izkušenj. Čaka vas srednja dolžina in zahtevnost, ravno prav, da se po dolgem času spet spomnite, kako lep je ta šport.
Tudi v tej skupini se bomo spoznali, navezali stike in prijateljstva in tudi tu bo tempo prilagojen vsakemu udeležencu. Dovolj časa bomo imeli tudi za pogovor. Vodnika vprašajte, kar vas zanima v zvezi s trailom. Z veseljem vam bo odgovoril in pomagal.

Prvokategorniki
Tu pričakujemo vse vas, ki imate že veliko izkušenj in udeležb na trailih in bi bil lahko vsak od vas tudi vodnik skupine. Spet se bomo videli stari znanci in med nami pozdravili vse, ki se nam bodo pridružili. Pogovarjali se bomo o udeležbah v letu 2017 in tekmovalnih načrtih za 2018 ter motivirali tiste, ki bodo z nami in jim povedali o svojih izkušnjah.Ta skupina bo imela najdaljšo in najzahtevnejšo traso, a spet nič takega, kar bi spreminjalo
pojem pripravljalna tura.

V vseh skupinah boste lahko vodnike vprašali za mnenja in nasvete glede opreme, hrane, pijače, tekmovanjih..

Od vas pričakujemo:

  • Pravočasnost na štartu,
  • vremenu in letnemu času primerno obutev in obleko,
  • zadostno količino pijače in hrane,
  • delujočo čelno svetilko z rezervnimi baterijami
  • ter ostalo potrebno opremo glede na predhodna obvestila organizatorja.
  • Predvsem pa bodite pripravljeni nuditi pomoč ostalim udeležencem, če jo bodo morda potrebovali.

Dogodka se vsak udeleži prostovoljno in na lastno odgovornost. OBVEZNO je upoštevanje napotkov vodnikov. Vsak udeleženec bo pred začetkom podpisal izjavo o udeležbi na lastno odgovornost. 

Kdor enkrat poskusi, temu ni več rešitve! Za vedno je zapisan takemu načinu preživljanja prostega časa. Eni to že veste, drugi boste izvedeli kmalu.