dne 15.12.2018

Kraj: Ajdovščina

Lokacija: Ajdovščina

Organizator: UTVV

Pozdravljeni,

Vabimo vas na 4. UTVV pripravljalno turo, ki jo tokrat organiziramo s kolegi iz Salomon Running Academy ter partnerjem Salomon.

Na turi boste lahko izbirali med 4 različnimi možnostmi:

1. 10 km trail tek s 300 m
2. 16 km trail tek z 800 m
3. 35 km trail tek s 1700 m (počasna skupina)
4. 35 km trail tek s 1700 m (hitrejša skupina)

Vse 4 skupine bodo vodene.

Na dogodku bo možen tudi test opreme Salomon. Po izvedenem treningu pa je predvideno druženje ob predstavitvi novosti UTVV2019 - nove proge ter ostale novosti v 2019. (100 miljska razdalja ne bo edina novost). Poskrbeli pa bomo tudi, da bomo po dogodku lahko prisluhnili kakšni foto trail tekaški zgodbi naših tekačev.

Več izveste v katkem.

Lokacija štarta in dogodka: Bar Hiša Mladihmc hiša mladih Ajdovščina

Opisi tekaških razdalj:


S: Najkrajša tura bo speljana do približno četrtega kilometra po trasi UTVV, nato pa se vzpne na Staro babo, razgledišče nad Ajdovščino in po njenem robu se vrača proti izviru Hublja. Od tu pot zaobide Školj in se v obratni smeri majskega teka, po slabih 10km in 300 višinskih metrih, konča na izhodišču.
https://www.gpsies.com/map.do?fileId=otduqcnrdmukukvu


M: Tekači v tej skupini bodo do Otliškega okna tekli po trasi UTVV, nato pa sestopili po običajni poti na Okno do izvira Hublja, nato pa po asfaltni cesti na izhodišče. V 16km bodo premagali dobrih 800 višinskih metrov. 
https://www.gpsies.com/map.do?fileId=nndbrtslbfxvoglw


L: Najdaljša tura bo do Predmeje potekala po trasi UTVV, nato sledi poigravanje s terenom, ki nam ga ponuja pobočje Gore, med drugim se bomo dvignili nazaj na Rob, izbrali najprijaznejši spust iz njega, prečili do Izvira Hublja, se spet dvignili na Staro babo, nato pa pretekli še del rimske poti, ki ga običajna UTVV trasa ne vključuje, sledi še spust proti izhodišču. Skupna dolžina trase je slabih 34km, višine pa 1700m.
https://www.gpsies.com/map.do?fileId=kyysmijyqgaljbjm