Dogodek UTVV Slovenia sestavlja 6 tekem, ki potekajo na območju Vipavske doline. Tekme potekajo v naravnem okolju, po pohodniških poteh, makadamskih in asfaltnih cestah po Vipavski dolini. Najdaljša 160 km tekma obkroži celotno Vipavsko dolino.

Zaradi pomembnega zgodovinskega ozadja iz rimske dobe so posamezne tekme poimenovane po rimskih vojaških nazivih ter drugih likih iz antične dobe. Vendar ne zaradi naklonjenosti do vojske, ampak zato, ker verjamemo, da so (ultra) tekači v svoji notranjosti bojevniki, kjer z veliko odrekanja in potrpljenja, zmagujejo lastne bitke in postajajo vzor sebi in družbi, v kateri izžarevajo svojo pristno strast do narave in športa.

 


UTVV Slovenija organizira Športni klub Ultra Trail Slovenija in podjetje Alpe Adria Adventurers d.o.o. 

Organizacijski odbor sestavljajo Športo društvo Ultra Trail Slovenia, Alpe Adria Adventurers d.o.o., občine Ajdovščina, Vipava, Nova Gorica, Zavod za šport Ajdovščina, Zavod za turizem TRG Vipava in Zavod za turizem Vipavska dolina.

UTVV Slovenija podpirajo občine Ajdovščna, Vipava, Nova Gorica, Šempeter-Vrtojba, Miren-Kostanjevica in Renče-Vogrsko ter javni Zavod za šport Ajdovščina, turizem TRG Vipava, turizem Vipavska dolina.

 

Športno društvo Ultra Trail Slovenia

Štrancarjeva ulica 8

5270 Ajdovščina, Slovenija 

Tel.: 00386-51-338-559
e-mail: info@ultratrail.si

logotip UTVV_RGB_Primarni


Alpe Adria Adventurers d.o.o.

Gozd 4

5273 Col

aaa-logo-black_negative