VISIT GOČE & VINAR ZA EN DAN

Pridelaj svoje vino

Ogled vinogradov (vinogradniški del)

Vinar vas bo odpeljal v okoliški terasast vinograd, kjer vam bo pojasnil celotno pot, ki jo je potrebno prehoditi, če želimo pridelati grozdje. Podrobneje vas bo seznanil z vsemi deli, ki jih je potrebno opraviti v vinogradu (rez trte, strojna obdelava zemlje itd…), istočasno pa se boste lahko preizkusili v sezonskih delih, ki so na voljo v vinogradu.

 

Predstavitev del v kleti (vinarski del)

Drugi sklop izleta zajema vinarski del. Vinar vam bo predstavil pot od trgatve do vina z vsemi vmesnimi fazami (trgatev, mletje, prešanje, itd…). Podrobneje vam bodo predstavljeni vsi pomembnejši procesi in njihov pomen v vinarstvu.

 

Dodatni proizvodi v vinogradništvu in vinarstvu

Seznanili se boste s procesom kuhanja vinskega destilata in končni produkt – vinjak, predstavljene bodo tudi tehnike pridelave pikolita in različnih likerjev.

 

Degustacija vin v izbranih kleteh

Po predstavitvi posameznega sklopa, sledi degustacija vin v dveh oziroma treh vinskih kleteh.

 

Vinar za en dan

Na koncu pa boste spoznali umetnost ustvarjanja edinstvene mešanice iz najboljših vin, ki jih ponujamo, prilagojeno vašemu okusu in željam. Zagotovili vam bomo izobraževanje in vse potrebne informacije, naša kakovostna vipavska vina in vso opremo, ki jo potrebujete za pripravo svoje steklenice vina.  Kar morate prinesti s seboj, pa je vaša kreativnost! Po vodeni degustaciji boste razumeli, kaj vse vpliva na značaj vina, vonj in okus. In z vsem tem novo pridobljenim znanjem si boste prizadevali doseči nekaj resnično posebnega, nekaj, s čimer lahko ponosno imenujete svoje vino. Zmešali si boste čisto svojo steklenico vina – svojega Vipav’ca.  Kaj več kaj je Vipav’c pa boste izvedeli na Gočah.

 

Možnost kosila (petek in nedelja):

V petek in nedeljo imate možnost kosila na Cejkotovi domačiji. Cena štiri hodnega menija  z domačimi dobrotami iz lokalnih sestavin ter vinsko spremljavo znaša 30€/osebo.

 

Trajanje doživetja: 2-3 ure.

 

Zbirno mesto: Goče – ob osnovni šoli Goče

 

Cena doživetja: 50€ + (30€ kosilo v petek in nedeljo – po dogovoru)

 

Termini:

Sreda, 4. maja 2022 ob 13.00 in 16.00

Četrtek, 5.maja 2022 ob 13.00, 16.00 in 18.00

Petek, 6. maja 2022 ob 13.00

Nedelja, 8. maja 2022 ob 14.00

 

 

 

PRIJAVE:

 

Prijave zbiramo do torka, 3. maja 2022 na elektronski naslov tic.vipava@siol.net ali na telefonski številki +386 51 215 226.