Loading...

Odprtje prijav UTVV Slovenia 2023

Written by: UTVV
31 avgusta, 2022

Odprtje prijav UTVV Slovenia 2023
Ultra Trail Vipavska dolina s 1. septembrom 2022 odpira prijave za 8. izvedbo mednarodnega tekaškega dogodka v Vipavski dolini, ki je eden največjih v Sloveniji ter širši regiji. 8. izvedba dogodka Ultra Trail Vipavska dolina bo potekala med 5. in 7. majem 2023.

Ultra Trail Vipavska dolina, oziroma na kratko UTVV, se je v 9 letih delovanja konstantno razvijal in strmel k vsakoletni boljši izvedbi, mednarodni razpoznavnosti, in kar dela dogodek edinstven, ohranjal izrazito vključenost lokalnega okolja.

V prvem pokoronskem letu je dogodek beležil rekordno udeležbo, in sicer kar 1400 tekačev iz 35 držav.

Večanje udeležbe na tekmovanju je predvideno tudi v prihodnje, zato je organizacijska ekipa v sodelovanju z občinama gostiteljicama, sprejela obsežne spremembe, ki bodo omogočile nemoten razvoj dogodka, z namenom zagotoviti zadovoljstvo na strani tako udeležencev kot tudi lokalnih skupnosti.

Ključni dejavniki, ki so vodili v spremembe prireditvenega prostora, so naslednji:
· boljša infrastruktura za sprejetje tekačev in prevzem štartnih paketov,
· pokrito sejemsko prizorišče pred in med tekmovanjem,
· boljši sanitarni prostori,
· zaščita prizorišča v primeru slabega vremena,
· večja razpoložljivost parkirnih mest.

S sodelovanju z občinama Vipava in Ajdovščina smo našli rešitev v lociranju glavnega dogajanja v občini Ajdovščina, ki s Športnim centrom Police ponuja rešitev za zgoraj omenjene omejitve v Vipavi. Trasa UTVV ostaja v večjem delu enaka in še naprej povezuje celotno destinacijo Vipavska dolina v eno celoto, kar pomeni, da UTVV še naprej poteka po ozemljih 6 občin Vipavske doline, vključno z Novo Gorico in z italijansko Commune di Gorizia.

Nova lokacija glavnega dogajanja prinaša poleg prizorišča tudi novosti na progi, ki sicer ostajajo v veliki meri enake (170, 100, 60), popolnoma novi pa sta 15 in 30 kilometrski trasi.

Novosti na Emperorju (170) in Centurionu (100)
Trasi bosta od maja 2023 krožni, velika sprememba bo v spremenjenem vrstnem redu vzponov, saj bo za tekmovalce slavni vzpon na Nanos potekal v prvem delu trase, na koncu pa bo trasa ponudila bolj umirjen, romantičen teren Vipavskega vinorodnega gričevja.

Novosti na Gladiatorju (60)
Štart Gladiatorja se iz Vipavskega Križa seli v Ajdovščino in se na Planini priključi obstoječi trasi. Vrhunec tekme je še vedno vzpon na mogočni Nanos, ki mu sledi spust v Vipavo, kjer tekače pričaka še zadnja okrepčevalna postaja, ki jo od cilja v Ajdovščini loči nekaj manj kot 10 km lepih, tekaških stezic po južnih pobočjih planote Angelske gore. Gladiator tako nakazuje svojo pravo, ultra naravo in se približa dolžini 60 km, a ob tem ohranja višinsko razliko 2.400 vm.

Novosti na Legionarju (30)
V letu 2023 se pripravlja popolnoma nova 30 km trasa razdalje Legionar, ki bo potekala na območju Angelske gore, tekačem bo ponudila kar 16 km grebenskih stezic, od vzletišča Kovk do Male Gore v pogorju Čavna. Greben, ki slovi kot eden najbolj razglednih pohodniških grebenov v Sloveniji, bo Legionarja, s 1400 višinskimi metri in dolžino 30 km, uvrstil med klasike UTVV.

Novosti na Asterixu (15)
15 km Asterix, najkrajša tekmovalna razdalja UTVV, bo obiskala znameniti srednjeveški Vipavski Križ in preko južnega obzidja dosegla reko Vipavo. Ob umirjenem toku Vipave se bo po čudoviti makadamski poti v vasi Dolenje priključila najdaljšim razdaljam in zaključila svojo pot v Ajdovščini.

Ob odprtju prijav 8. Ultra Trail Vipavska dolina je direktorica Javnega zavoda za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina Erika Lojk zadovoljna:
V času, ko letošnjo turistično sezono že lahko ocenjujemo kot uspešno, razmišljamo o nadaljnjem razvoju in pripravah na prihodnjo poletno sezono. Z veseljem sprejemamo novico, da je UTVV Slovenia, Ultra Trail Vipavska dolina, že odprl prijave za naslednjo izvedbo tega velikega mednarodnega tekaškega dogodka, ki je eden največjih v Sloveniji in tudi širše v regiji. Dogodek, ki bo prihodnje leto potekal v začetku meseca maja, našo destinacijo postavlja na mednarodni zemljevid tekaških tekmovanj in jo hkrati predstavlja kot destinacijo z izjemno raznolikimi možnostmi za aktivnosti na prostem. Poleg čudovite narave in odličnih danosti za izvedbo ugledne tekaške prireditve bodo tekači, njihovi spremljevalci in gledalci ob progah v Vipavski dolini in na Goriškem lahko okusili in doživeli vse, zaradi česar je naša destinacija poznana kot rajska. V Zavodu za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina bomo ta pomembni tekaški dogodek podprli s promocijo in po svojih močeh pomagali, da bo tudi 8. izvedba UTVV Slovenia zelo uspešna.

YOU MAY ALSO LIKE