PRAVILA IN REGISTRACIJA

l

REGISTRIRAJ SE – 2022

ŠTARTNINA

Registracija je na voljo na spletni strani www.ultratrail.si. Celotni prijavni postopek je voden preko partnerske prijavne platforme – Avaibooksports. S prijavo na UTVV Slovenia tekmovalci sprejmejo splošne pogoje tekmovanja. Registracija je dokončna. Štartnino je potrebno plačati prek spleta s kreditno kartico ali PayPal – plačila potekajo preko varnega plačilnega sistema.   

Tekma do 31.12.2021 do 28.2. 2022 do 8.4.2022
Emperor 125 € 135 € 150 €
Centurion 100 € 110 € 115 €
Gladiator 55 € 65 € 75 €
Legionar 45 € 50 € 55 €
Asterix 35 € 40 € 45 €
Obelix 30 € 40 € 45 €

ŠTARTNINA VKLJUČUJE

 • personalizirana štatna številka, z RFID čipom
 • štartni darilni paket
 • tranzicijske vreče za tekme Emperor in Centurion.
 • Ciljne vreče za vse tekme, vreče z oblačili s štartov bodo prepeljanje v Vipavo.
 • Okrepčevalne postaje z raznovrstno hrano, približno vsakih 12 km (pijača in hrana)
 • tuši in garderobe v bližini cilja,
 • topel obrok v cilju
 • masaže za vse tekmovalce v cilju
 • Rimska finišer medalja za vse finaliste
 • Zdravniška prva pomoč na določenih točkah ob progi in stalno v cilju.
 • Diploma ob razglasitvi uradnih rezultatov
 • Časovne meritve, vmesni časi in rezultati, spremljanje v živo preko spleta.
 • Topel obrok med tekmo v Renčah (Emperor) in Preserjah (Emperor in Centurion)
 • Tuši in počitek v Renče (Emperor)
 • Avtobusni prevozi iz centra (Vipava) na vsa startna prizoršča.

NE UDELEŽBA IN VRAČILA VPLAČIL

POMEMBNO: Udeleženci, ki zaradi zdravstvenih težav ne morejo nastopiti na dogodku in so štartnino že vplačali, lahko zahtevajo delno vračilo štartnine na: info@utratrail.si. Tekač mora pri zahtevi za vračilo predložiti uradni zdravstveni dokument (izvid, zdraviško potrdilo, itd).

Upoštevajte naslednje:

 • Vračilo 90% vplačila, v kolikor je prošnja za vračilo izdana pred 1. december 2021.
 • Vračilo 70% vplačila, v kolikor je prošnja za vračilo izdana med 1.decembrom 2021 in 28. februar 2022.
 • Vračilo 50% vplačila, v kolikor je prošnja za vračilo izdana pred med 1. marcem in 23. aprilom 2022.
 • Vračilo po 24. aprilu ni mogoče, ne glede na razlog zakaj se tekač ne udeleži tekmovanja.
 • Prenos štartnih številk med tekmovalci je možen do 15. aprila 2022

V primeru, da se tekač ne udeleži tekmovanja med 6. in 8. majem 2022, se ne glede na razlog, odreka tudi štartnemu paketu in vsem ostalim ugodnostim, ki jih imajo tekači.

O

ODPOVED DOGODKA V IZREDNIH RAZMERAH

 V primeru odpovedi dirke zaradi višjih sil / izrednih razmer   Organizator se zaveže, da povrne štartnino v primeru prepovedi/nezmožnosti izvedbe prireditve zaradi izrednih razmer / višje sile kot sledi:  

 • Odpoved prireditve 4 mesece pred izvedbo 90% vračilo štartnine
 • Odpoved prireditve do 2 meseca pred izvedbo 70 % vračilo štartnine in 20 % popust v naslednjem letu
 • Odpoved prireditve do14 dni pred prireditvijo 60% vračilo štartnine in 20% popust v naslednjem letu
 • Odpoved prireditve manj kot 14 dni pred datumom dogodka – ni vračil štartnin.

COVID – 19 PRAVILA

Kakorkoli, UTVV Slovenia 2021 se bo prilagodil morebitnim zahtevam NIJZ, vezanim na omejitve zaradi Coronavirusa 19 in sicer s posebnimi COVID 19 pravili:

In order to organize the event in compliance with authority rules, all runners and visitors will be asked to show one of 3 G evidence.

3 G rule stands for:

– vaccinated

– tested – no later than 48h

– recovered

The race area will be restricted, and only those who can meet the conditions mentioned above, will enter the area.

Soon after runners or visitors will show one of the required evidence, will they receive a COVID bracelet that remains with them for the time of the event.

Please keep in mind, that due to COVID restrictions, there will not be any shower area included on the track neither in the finish area!

 

 

Posebna COVID 19 pravila za dogodek 2021

SPLOŠNO

PPE: Celotno UTVV osebje bo opremljeno z maskami ter razkuževalnimi sredstvi. Osebje bo imelo na voljo dovolj zaščitnih sredstev, da bo lahko zaščitno opremo menjalo večkrat na dan, če bo menilo, da je to potrebno.

 

 

 

PRED TEKMO

Contact tracing: As is standard practice, we will be collecting contact details for all participants who register for our events. This will allow us to track and trace the steps of anyone who tests positive for Covid-19 and inform all necessary parties.

Tehnična navodila: Vsa tehnična navodila, bodo podana preko spleta, virtualno. Video z navodili za tekmovalce bo poslan vsem tekmovalcem preko eletronskega sporočila v tednu pred tekmo.

Vreče: Vsak tekač bo moral označiti svojo vrečo / vreče z nalepko, ki jo priskrbi organizator. Odlaganje vreč in prevzemi bodo potekali v fizično ločenih prostorih, tako, da ne bo prihajalo do stika med osebjem in tekači. Enaka procedura bo uporabljena na točkah menjav opreme in v ciljnem prostoru.

OKREPČEVALNICE

Vstopi: Tekač si mora na vstopih v okrepčevalne postaje razkužiti roke z razkužilom, ki bo postavljeno na vhodne točke.Tekaču bo omogočen vstop na okrepčevalno postajo samo v primeru, da bo omogočena zahtevana fizična razdalja. V nasprotnem primeru bo moral tekač počakati v za to pripravljeni čakalni coni.

Polnjenje vode: Tekač si posode za vodo polni samostojno. Pri polnjenju vode mora zagotoviti, da ne prihaja do stika med posodami z vodo in tekaško posodo. Dotikanje posod z vodnimi tekaškimi posodami/bidoni je strogo prepovedano in tudi predmet kaznovanja.

PREHITEVANJE TEKMOVALCA / OBISKOVALCEV NA PROGI

Fizična razdalja: Tekač mora med tekom ves čas nadzorovati razdaljo do drugih tekačev, osebja UTVV. V primeru izogibanja drugim ljudjem na progi, mora upočasniti, zagotavljati srečanja, kjer se vzdržuje 2 m razdalja. V primerih prehitevanja sotekmovalca, mora s klicem opozoriti tekača spredaj, da se le ta varno umakne na stran. V primeru prehitevanja s strani tekača za seboj, se mora tekač varno umakniti na stran in omogočiti čim večjo medsebojno razdaljo med prehitevanjem.

i

SPLOŠNA PRAVILA

h

SPLOŠNI POGOJI TEKMOVANJA

 • Vsak tekač tekmuje na lastno odgovornost.
 • Tekač mora imeti predhodne izkušnje s tekom v naravi in ultra-trail tekom, ne sme imeti vrtoglavice in biti mora fizično dobro pripravljen.
 • Tekači, mlajši od 18 let, ne morejo tekmovati na Emepror UTVV160 / Centurion100/ in Gladiator 50 zaradi težavnosti dirke. Tekači, mlajši od 16 let, ne morejo tekmovati na Legionar UTVV30.
 • Tekma poteka v vseh vremenskih pogojih, razen, če je ogrožena varnost tekačev (ekstremna nevihta, neurje, poplave…). V takšnih primerih se bo organizacijski odbor odločil za rezervni scenarij, spremembo proge ali odpoved tekmovanja.
 • Proga je označena na način, da je tekačem zagotovljen nemoten tek, brez težav z orientacijo (npr. označevalni trakovi, table, zastave…). Organizator bo s pomočjo prostovoljcev prisoten na ključnih točkah za pomoč in usmerjanje tekačev.
 • Vsi tekači se morajo držati označene poti. Vsaka uporaba bližnjic in krajšanje označene poti se kaznuje s kaznijo oziroma takojšnjo diskvalifikacijo.
 • Če tekač ne vidi nobene oznake v razdalji 200 m, se mora vrniti do zadnje oznake in ponovno preveriti možnost nadaljevanja.
 • Če so oznake zelo pomanjkljive ali manjkajo, morajo tekači to sporočiti na najbližji kontrolni točki.
 • Vsi tekači morajo imeti obvezno opremo.
 • Tekmovalci, ki se odločijo za uporabo tekaških palic na začetku dirke, jih morajo nositi skozi celotno dirko do cilja. Delna uporaba palic ni dovoljena.
 • Kakršna koli pomoč na progah med okrepčevalnimi postajami ni dovoljena!
 • Priporočamo uporabo GPS-sledi na vaši uri. Datoteko za prenos najdete na uradni strani UTVV Slovenia.
 • Tekač lahko prostovoljno odstopi od tekmovanja na katerikoli okrepčealni postaji, Odstop mora biti takoj sporočen organizatorju.
h

SPLOŠNE INFORMACIJE IN POGOJI TEKMOVANJA UTVV SLOVENIA 2021

Dogodek: ORGANIZACIJA, RAZDALJE, DATUMI, ŠTARTNINE, PLAČILA, SPLOŠNI POGOJI ORGANIZACIJA UTVV Slovenija organizira športni klub Ultra Trail Slovenia in podjetje Alpe Adria Adventurers d.o.o. UTVV Slovenija podpirajo občine Ajdovščna, Vipava, Nova Gorica, Miren-Kostanjevica in Renče-Vogrsko ter javni zavod za šport Ajdovščina, zavod za turizem TRG Vipava, zavod za turizem Vipavska dolina. Splošne informacije o tekmah Dogodek UTVV Slovenija sestavlja 6 tekem, ki potekajo na območju Vipavske doline. Tekme potekajo v naravnem okolju, po pohodniških poteh, makadamskih in asfaltnih cestah po Vipavski dolini. Najdaljša 160 km tekma obkroži celotno Vipavsko dolino. Zaradi pomembnega zgodovinskega ozadja iz rimske dobe so posamezne tekme poimenovane po rimskih vojaških nazivih ter drugih likih iz antične dobe. Vendar ne zaradi naklonjenosti do vojske, ampak zato, ker verjamemo, da so (ultra) tekači, vojaki v svoji notranjosti, kjer z veliko odrekanja in potrpljenja, zmagujejo lastne bitke in postajajo vzor sebi in družbi, v kateri izžarevajo svojo pristno strast do narave in športa. Emperor, dolžina 161 km, višinski metri – 6.800 m, štart – Ajdovščine, časovni limit 46 ur. Omejitev 200 tekačev Centurion, dolžina 103 km, višinski metri – 4.800, se začne iz Ajdovščine, časovni limit 33 ur. Omejitev 400 tekačev Gladiator, dolžina 50 km, višinski metri – 2.300 m, štart iz Vipavskega Križa, časovni limit 15 ur, omejitev 400 tekačev Legionar, dolžina 30 km, višinski metri – 1.300 m, štart iz Vipave, brez časovnih omejitev, omejitev 400 tekačev Asterix, dolžina 13 km, višinski metri – 300 m, štart iz Vipave, brez časovnih omejitev, omejitev 500 tekačev Obelixov pohod med vinogradi, dolžina 8 km, višinski metri – 150 m, štart iz Vipave, omejitev 500 pohodnikov. – Netekmovalna prireditev.

TEKAČ SE ZAVEZUJE

 • Za udeležbo na prireditvah UTVV Slovenija, zlasti na dirkah Emperor in Centurion, je potrebno naslednje:
 • tekač se popolnoma zaveda dolžine in značilnosti dogodka in je na dogodek skladno s tem  popolnoma pripravljeni;
 • da je tekač pridobil pred dirko skozi trening in izkušnje dovolj zmogljivost za pol samostojno oskrbo v naravnem okolju, ki omogoča obvladovanje tveganj in težav, ki jih lahko povzroča tovrstna prireditev, in zlasti:
 • vedenje, kako se samostojno, brez zunanje pomoči soočiti s podnebnimi razmerami, ki jih lahko pričakuje na nadmorskih višinah, kjer poteka tekmovanje (noč, veter, mraz, megla, dež ali sneg);
 • vedenje, kako samostojno obvladovati težave (fizične ali duševne), ki so lahko posledica utrujenosti, prebavnih težav, bolečin v mišicah ali sklepih, majhnih ran, itd.
 • se popolnoma zaveda, da ni vloga organizatorja pomagati tekaču pri obvladovanju teh težav;
 • se poopolnoma zaveda, da je za takšno dejavnost v naravnem okolju, varnost tekača odvisna od njegove lastne sposobnosti prilagajanja težavam, ki se lahko pripetijo na tovrstnem dogodku.
 • da spoštuje naravo, in ljudi ter predpise tekmovanja.
 • da bo prebral vsa navodila in informacije, ki bodo poslane pred dogodkom.
 • da se kot tekmovalec, tekme udeležujejo na lastno odgovornost. Organizator ne prevzema odgovornosti za poškodbe, ali škodo nastalo na opremi. Z udeležbo na prireditvi, se tekmovalec strinja z vsemi pravili in posledicami, ki veljajo za prireditev.
Z

POL – SAMO-OSKRBNI NAČIN

UTVV Slovenia je eno etapna dirka s pol samo-oskrbnim sistemom. Tekme UTVV Sovenia potekajo v eni etapi, z nedefiniranim časovnim tempom, vendar v časovnih okvirjih – limitah, ki so določeni za posamezne dirke. Polovična samo-oskrba tekmovalca je opredeljena tako, da je tekmovalec sposoben samo-oskrbnega teka med dvema okrepčevalima postajama; samo-oskrbnost tako v hrani in pijači, kot tudi oblačilih in varnosti opremi, ki mu omogoča prilagajanje situacijam in težavam, ki se lahko pripetijo med dogodkom (slabo vreme, fizične težave, psihične težave, poškodbe…) Načelo pol – samo-oskrbnega načina vključuje zlasti naslednje:  

 • Vsak tekač mora imeti ves čas trajanja dirke celotno obvezno opremo (glej odstavek OPREMA). V vsakem trenutku dirke lahko ustreznost opreme preverijo organizator. Tekač je dolžan privoliti v pregled, v kolikor oprema ni popolna sledijo kazni, predpisane v pravilnku.
 • Okrepčevalnice ponujajo pijače in hrano, ki jo tekači lahko zaužijeo na kraju samem, oziroma se opremijo za pot do naslednje okrepčilne postaje. Okrepčevalnice so vedno oskrbljene z vodo, energijskimi pijačami, koka-kola itd. Ko tekač zapusti postajo, mora lastna zaloga omogočati nemoten tek do naslednje postaje. 
 • Podporna ekipa je dovoljena SAMO na okepčevani postaji,  na mestu, kjer je posebej rezervirano za pomoč. Preostali del okrepčevalnice je strogo rezerviran za tekače. 
 • Pomoč izven območja okrepčevalnih postaj je STROGO prepovedana! Kršitve pravil bodo sankcionirane.

TRANZICIJSKE POSTAJE (160/100)

Po prejemu štartnih številke, prejmejo tekači 3 tranzicijske vreče:

 • 1. vreča za Empror UTVV160 za tranzicijo na S6 – Renče (82 km)
 • 1. vreča za Centurion UTVV100 za tranzicijo na S8 – Preserje (52 km)
 • 2. vreča za Emperor in Centurion na S11 – Podnanos (135 km / 80,5 km)

Vrečo je treba v petek oddati na prevzemu štartnih številk v v Vipavi.

 1. torba je ključnega pomena za vašo varnost. Obvezno je, da vključuje primerno opremo za morebitno noč z dežjem, močnim vetrom in temperaturami pod ničlo na odprtem terenu Nanosa. Brez dobre opreme v nočnem času na območju Nanosa, je dirko zelo težko končati.

Organizator bo vreče z osebno opremo prenesel na S6 – Renče, S8 – Preserje, S11 – Podnanos in v cilj.

ČASOVNI LIMIT

Tekači morajo priti / oditi s kontrolne točke in prispeti na cilj v roku časovnih limitov. Če tekači ne uspejo doseči kontrolne točke v časovnem limitu so samodejno diskvalificirani, organizator pa poskrbi za prevoz tekačev do cilja. Prav tako je tekač diskvalificirani, če na cilj ne prispe v predpisanem časovnem okvirju. Zadnji tekač na progi je “metla”, ki zagotavlja, da noben tekač ne zaostaja. Metla spremlja tekača do naslednje kontrolne točke, če je to potrebno.

160 – EMPEROR

 • Vitovlje –  S4, 41 km, 12 ur,  (06.00, sobota)
 • Renče –  S6, 80 km, 22 ur, (16.00 sobota)
 • Lože – S8, 130 km, 37 ur,  (07.00, nedelja)
 • Finish   46 ur (16.00, nedelja)

100 – CENTURION

 • Vitovlje – Cerkev Svete Marije – S4, 41 km, 10 ur,  (10.00, sobota)
 • Lože – S8, 70 km, 21 ur,  (21.00, nedelja)
 • Finish   Vipava, 35 ur (11.00, nedelja)

50 – GLADIATOR

 • Cilj – Vipava, 15 ur (at 23.00 – sobota)

30 – LEGIONAR

 • Brez časovnega limita

13 – ASTERIX

 • Brez časovnega limita

OBELIXOV POHOD

 • Brez časovnega limita

OKREPČEVALNICE IN KONTROLNE TOČKE

Na progi je več okrepčevalnih postaj in kontrolnih točk. Na okrepčevalnih postajah lahko tekači dobijo pijačo in hrano ter napolnijo steklenice s tekočino, da lahko varno in nemoteno nadaljujejo s tekom. Tekači lahko odpadke odvržejo samo na kontrolnih točkah in okrepčevalnicah.

ZDRAVNIŠKA OSKRBA

Organizator ima uradnega zdravnika tekmovanja, ter ekipo nujne medicinske pomoči, ter 3 ekipe Gorske reševalne enote Slovenije. Kadar koli zdravstveno osebje oceni, da tekač ne more več nadaljevati dirke, lahko ustavi tekmovalca in poskrbi. V primeru kršitev – neupoštevanja navodil uradnega zdravstvenega osebja je tekmovalec lahko diskvalificiran.

FOTOGRAFIJE IN FILMSKI MATERIAL

Tekači se strinjajo, da bo organizator uporabil fotografsko in video gradivo, posneto med dirko, za promocijske namene.

p

ODGOVORNOST

Tekmovalci sodelujejo na tekmovanju na lastno odgovornost. Organizator ne prevzema odgovornosti za poškodbe tekačev ali poškodbe opreme. Tekač se z udeležbo na dirki strinja z vsemi pravili in posledicami, ki veljajo za dogodek.

PRITOŽBE

Organizator sprejema pritožbe po naslednjem postopku: Vse pritožbe je treba vložiti v pol ure po prihodu tekača v cilj v pisni obliki s kavcijo v višini 50 EUR. Pritožbo bo preučila kazensko žirija organizacijskega odbora tekmovanja, ter podala odgovor v najkrajšem možnem času. Na odločitev žirije ni pritožbe; odločitev je dokončno. Vse pritožbe zaradi nepravilnosti med tekmovanjem morajo biti podane v pisni obliki in z dodano dokumentacijo (foto material ali vsaj tri priče) Žirijo sestavljajo:

 • Direktor dirke
 • Tehnični direktor
 • Vodja kontrolne točke ali okrepčevalnih postaj, odvisno od posamezne pritožbe
 • druge osebe, ki se štejejo za pristojne v določenem sporu ali pritožbi (imenuje jih direktor dirke)

  Končna različica navodil tekmovanj bo objavljena na spletni strani, mesec dni pred tekmovanjem. Pred vsakim štartom posamezne dirke, bodo podana ustna navodila.

h

DOKONČNE SPREMEMBE / INFORMACIJE

Dokončne spremembe in informacije bodo objavljene na naši spletni strani mesec pred dogodkom. Tehnično vodenje bo na razpolago za vsako razdaljo posebej.

DOPING

Uporaba dopinga je popolnoma prepovedana. V kolikor se pojavi potreba za testiranje bo organizator uporabil potrebna sredstva in vire.

KAZNI IN PREPOVEDI

 • Neupoštevanje označene proge in uporaba bližnjic (proga ima označene in skrite kontrolne točke). Vsak tekač mora biti evidentiran na vseh kontrolnih točkah. Kazen za zgrešitev kontrolne točke je do 2 uri – odvisna od situacije.
 • Nepopolna obvezna oprema (organizator lahko kadar koli preveri, ali ima tekač vso obvezno opremo). Vsak tekač mora imeti in mora pokazati obvezno opremo, če to zahteva organizator. Kazen za nepopolno obvezno opremo znaša 0,5 uro za vsak manjkajoči del. Če opreme ne pokažete, ste diskvalificirani.
 • Puščanje odpadkov na progi. Diskvalifikacija.
 • V primeru, da na okrepčevalno postajo/kontrolo pridete po bližnjici oz iz napačne, neoznačene smeri, sledi kazen vsaj eno ure za vsako nepravilnost.
 • Uporaba prevoza med dirko. Diskvalifikacija za vedno.
 • Ne-pomoč sotekmovalcu v težavah. Diskvalifikacija.
 • Žalitve ali grožnje organizatorju ali prostovoljcem ob progi. Diskvalifikacija.
 • Prekoračitev časovnih limitov. Diskvalifikacija.
 • Uporaba dodatne pomoči med postajami – 1 ura kazni
 • Diskvalifikacija ali kazen lahko sledi takoj ali ob odkritju nepravilnosti.
f

RAZDALJE

160 – EMPEROR

Emperor – UTVV160 začne v Ajdovščini na 106 m. Prvi izziv za tekače je vzpon na Kovk na 860 m. Pot sledi razglednemu robu Gore in se vzpne do najvišje točke na celotni progi – Mali Golak (1496 m). Trail nadaljuje do planinske koče na Čavenu (1242 m), čez Kucelj (1237 m) in do cerkve sv. Marije v Vitovljah. Nato se spusti mimo Lijaka  in vzpbe vse do Svete gore, kjer se ponovno spusti v Solkan. Mimo kajak centra v Solkanu in nato preko Goriškega polja v Miren. Kot zanimivost, na tem območju boste z eno nogo v Italiji! Po vzponu na Cerje (spomenik) se priključite južnemu grebenu vse do Trstelj in nadaljujete (tu se pridruži Centurion UTVV100) do vinorodnih južnih pobočij: Preserje – Sveti Martin – Erzelj – Goče – Socerb. V Podnanosu se začne zadnji vzpon na veličastni Nanosa. Pot se nadaljuje po slikovitem in razglednem robu do najvišje točke Pleše na 1262 m. Tekači nadaljujejo skozi gozd v osrčju Nanosa (Turistična kmetija Abram) do čudovitega spusta v Dolino proti ciljni črti v centru Vipave (108 m).

Število udeležencev: 200
Datum in ura začetka: 6. maj 2021 – 18:00
Lokacija začetka: Ajdovščina (Lavričev Trg )
Lokacija cilja: Vipava (Center)
Dolžina: 160km (100 milj)
Višinski metri: 6855 m + / 6860  m –
Časovni limit: 46:00 ur
Okrepčevalnice: 13

100 – CENTURION

UTVV100 začne v Ajdovščini na 106 m. Prvi izziv za tekače predstavlja vzpon na Kovk na 860 m. Pot sledi razglednemu robu Gore in se vzpne do najvišje točke tekme – Mali Golak (1496 m). Pot nadaljuje mimo planinske koče na Čavenu (1242 m), čez Kucelj (1237 m) in se spušča v Dolino. Po kratkem vzponu na Preserje prečka vinorodna južna pobočja: Preserje – Sveti Martin – Erzelj – Goče – Socerb. V Podnanosu se začne zadnji vzpon do roba Nanosa. Pot se nadaljuje po slikovitem in razglednem robu do najvišje točke Pleše na 1262 m. Tekači nadaljujejo skozi gozd v osrčju Nanosa (pri Turistični kmetiji Abram) do čudovitega spusta v Dolino proti ciljni ravnini v centru Vipave (108 m).

Število udeležencev: 400
Datum in ura začetka: 7. maj 2021 – 00:00
Lokacija začetka: Ajdovščina (Lavričev Trg )
Lokacija cilja: Vipava (Center)
Dolžina: 100km
Višinski metri: 4870 m + / 4710  m –
Časovni limit: 35:00 ur
Okrepčevalnice: 10

50 – GLADIATOR

Gladiator UTVV50 začne v majhni vasici Vipavski Križ ter prečka panoramska vinorodna južna pobočja vasi Velikih Žabelj do Erzelja preko Goč do Socerba. Zadnji vzpon na rob Nanosa se začne v Podnanosu. Pot se nadaljuje po slikovitem in razglednem robu do najvišje točke Pleše na 1262 m. Tekači nadaljujejo skozi gozd v osrčje Nanosa (mimo Turistične kmetije Abram) do čudovitega spusta v Dolino proti ciljni črti v centru Vipava (108m).

Število udeležencev: 400
Datum in ura začetka: 8. maj 2021 – 08:00
Lokacija začetka: Vipavski Križ (Glavni trg )
Lokacija cilja: Vipava (Center)
Dolžina: 51,7 km
Višinski metri: 2300 m + / 2220  m –
Časovni limit: 15:00 ur
Okrepčevalnice: 5

30 – LEGIONAR

Legionar UTVV30 začne v Vipavi (108 m) in sledi potem pod vasmi Manče, Lože, Podraga ter vstopi v Podnanos, nato pa se povzpnd na Nanos. Pot se nadaljuje po slikovitem in razglednem robu do najvišje točke Pleše na 1262 m. Tekači nadaljujejo skozi gozd v osrčju Nanosa do čudovitega spusta v Dolino proti ciljni črti v centru Vipava (108 m).

Število udeležencev: 400
Datum in ura začetka: 9. maj 2021 – 08:00
Lokacija začetka: Vipava (Center)
Lokacija cilja: Vipava (Center)
Dolžina: 32 km
Višinski metri: 1350 m + / 1360  m –
Časovni limit: /
Okrepčevalnice: 3

OBVEZNA OPREMA

 

   
  160 – Emperor 100 – Centurion 50 – Gladiator 30 – Legionar
Štartna številka – vedno vidna + + + +
Posoda z vodo (tekaški meh, posoda, itd) + + + +
Astronavtska folija + + + /
Prva pomoč (povoj, gaza, obliž) + + + +
Vetrovka + + o o
Piščal + + o /
Mobilni telefon + + o /
Čelna svetilka z rezervnimi baterijami + + o* /
Tekaška obutev + + + +
Oblačila primerna za zimske razmere (temperaturni razpon od -3° C to 30° C), v primeru močne Burje (hitrosti preko 100 km/h) + o o o
Zaščita pred soncem o o o o
Energijska hrana o o o o
Tekaške palice o o o o

 

 • +”  Obvezna oprema
 • o“.Priporočena oprema 
 • o* Obvezna za počasne tekače

Pregled obvezne opreme je lahko na začetku ali kadar koli med tekmovanjem. Če je obvezna oprema nepopolna ali pa je tekmovalec ne pokaže, sledi kazen;

 • Eno uro za vsak manjkajoči del obvezne opreme. 

Tekmovalec lahko opremo nosi  na sebi ali jo ima shranjeno v nahrbtniku, torbi. V primeru slabe vremenske napovedi si organizator pridržuje pravico, da predpiše dodatno obvezno opremo, nujno za varnost tekačev, najpozneje en dan pred tekmovanjem.