Loading...

5. UTVV AL!VE pripravljalna tura

Written by: UTVV
10 marca, 2024

Dragi UTVV bojevniki!

Samo še mesec in pol nas loči od 9. izvedbe UTVV in čas je, da vas povabimo na 5. UTVV AL!VE pripravljalno turo, ki bo v soboto, 23. marca 2024 ob 9.00 s štartom v Ajdovščini.
 
Poleg okusnih AL!VE čokoladnih kapljic, ki vas bodo zopet pričakale na štartu, vam vodniki tokrat obljubljajo tudi pravo trail-tekaško poslastico na dveh različnih razdaljah:
 
· L – 35 km / 1660 vm (prenesi GPX)
· M – 26 km / 1330 vm (prenesi GPX)
 
Štartali bomo v Ajdovščini ob Hublju ter nadaljevali po učni poti do izvira Hublja, nato pa gremo po ‘ajdovski klasiki’ na Otliško okno. Od tam nadaljujemo po robu Gore čez Dolski Maj do Matere Gorjanke po delih tras Emperor, Centurion in Legionar. Nato se spustimo po Resljevi poti, kjer vstopimo na Srednječavensko prečnico.
 
· M – Na odcepu za Kamnje M trasa zavije navzdol do protipožarne poti, po slabem kilometru pa se spusti na ‘Wbršlow Škou’ – razgledno točko nad Stomažem. Od tu je trasa enaka najdaljši turi.
 
· L – Srednječavenski poti sledimo do lovskega bivaka, kjer se spustimo na protipožarno pot, ki nas pripelje na Školj Sv. Pavla. Od tu gremo po lepo urejeni stezi mimo rimskega vodnega stolpa v Vrtovin, nato nadaljujemo naprej do Kamenj, kjer nam bo pot popestril slap Malenšček. Sledi še večji, zadnji vzpon na ‘Wbršlow Škou’, nato pa spust do Stomaža in naprej v smeri Lokavca po manj znanih poteh. Iz Lokavca prečimo polje do Lokavščka, nato pa ob njem po ravninski trasi pridemo nazaj do Ajdovščine.
 
Z nami bodo Andi Mamić, Gorazd Mauri, Ivi Hrastovec, Klavdija Košuta, Rok Minkuž, Tomislav Klančnik ter Iris in Sebastjan Rebek.
 
Nekaj navodil za složne in sproščene UTVV pripravljalne ture:
 
· tekači morajo izbrati ustrezno dolžino glede na svojo pripravljenost;
· prav tako morajo imeti s seboj ustrezna oblačila glede na vreme ter pijačo in hrano;
· slediti morajo vodniku skupine, v kateri so;
· za tek priporočamo uporabo tekaških palic in GPX (čeprav tega tudi včasih še malo spremenimo glede na dano situacijo).
 
Na pripravljalnih turah vedno tečemo v skupinah, hitrejši posebej, počasnejši posebej. Vodnik se poskuša prilagajati tako, da je skupina ves čas homogena.
 
V kolikor nekdo želi teči hitreje, lahko skupino zapusti in teče naprej, vendar v tem primeru vodnik zanj ni odgovoren.
Vsi tekači imajo možnost uporabe GPX in so lahko popolnoma samostojni.
 
Namen pripravljalnih tur ni tekmovanje, ampak trening ter predvsem druženje in izmenjava izkušenj, zato se skupine držijo skupaj in sledijo tempu najpočasnejšega v skupini.
 
Vsi udeleženci tečejo na lastno ogovornost.
 
Se vidimo na stezicah 🏃🏻

YOU MAY ALSO LIKE