Loading...

Od tekača za tekača – Dejan Vukotič #7

Written by: UTVV
11 septembra, 2020
🎙✍️[trejlaški feljton]
#7 Od tekača za tekača
Ime in priimek: Dejan Vukotič
Vzdevek: VUKO
Starost: 47 let
Kraj bivanja: Golnik
Borut Rojc izprašuje Dejan Vukotič
(3 unikatna vprašanja)
B:📝Si drugačen tekač, kaj doživljaš na ekstremno dolgih tekmah? Kako deluje glava in zavest?
D:🗣To je zgodba zase. Vse skupaj vzamem kot eno avanturistično odpravo in se osredotočim na premagovanje etap z zaključnim računom na koncu. Pri vsem tem, se je potrebno osebno motivirat in pognat naprej in to predvsem v tistem trenutku, ko imaš vsega dovolj in si rečeš: »A mi je tega treba«
B:📝 Precej si shujšal, mar to pomeni da ne bo več piva med tadolgimi preizkušnjami? in kakšno prehrano imaš med dolgimi tekmami?
D:🗣 Hujšanje za nas, ki nimamo tipične tekaške postave in zgubimo par kg, ni tako problematično. Spremembe, ki se zgodijo na telesu, vedno okolica opazi prej, kot pa to zaznaš sam. Tudi tu lahko rečem, da je vse v glavi…tako kot na ultrah.
Boljšega napitka za med in po Ultra teku zame kot je Pivo ni, in ostaja tudi naprej kot okrepčilo za dušo in telo. Kar se tiče prehrane med Ultra tekom in dolgimi traili, pa pospraviš vase vse, kar najdeš na okrepčevalnici, predvsem mi pa paše: salama, slanina in kaj na žlico… seveda tudi vse ostalo, dokler ti ne postane slabo zaradi enakomerne hrane po 5 dneh… 🙂
B:📝 Letos je veliko tekem odpadlo, ti je žal za kakšno? oz upaš da katera vendarle bo izvedena?
D:🗣Sem velik ljubitelj trailov in mi je žal za vse, kateri so in bodo odpovedani v 2020. Zavedam se, da je in bo zdravje vseh nas na prvem mestu. Glede odpovedanih tekov se zato ne obremenjujem, želim pa si, da se odpovedi ne bodo podaljšale tudi v jesenske prireditve.
🔤Standardna UTVV vprašanja:
📝Kdaj si se začel ukvarjat s tekom in zakaj?
🗣S tekom sem začel relativno pozno nekje 2011, saj prej ni bilo interesa in sem bil bolj fokusiran na pohodništvo in treking. Izbiral in osvajal sem predvsem višje vrhove po svetu in doma.
📝Najlepši / najzabavnejši tekaški spomin / izkušnja…
🗣Eden najbolj dragocenih spominov je vsekakor, ko so me na TOR u v Courmayerju presenetili in pričakali prijatelji s hladnim Pivom v vodnjaku (Peter in Drejka Team – tisti, ki ju poznate veste,da sta to Uršula in Andreja). Ne bom pa pozabil tudi na kar nekaj 100 milj v Istri, kjer sva se cele poti zabavala in dajala intervjuje z legendo Petrom Macuhom J. Rad pa se pošalim tudi na spomin, katerega deliva skupaj z Matjažem Čampo. Na 100 milj Istre sem mu rešil »rit« in tako je z mojim Bepanthenom uspešno zaključil tekmo. Vsekakor, pa ima vsaka tekma svoj čar in posebno mesto v mojem spominu.
📝Kako treniraš, imaš sistem treninga?
🗣Treniram kot mi dopušča čas. Sistem treninga prilagajam glede na časoven okvir, katerega imam na razpolago v popoldanskem času oziroma prostem vikendu.
📝Idealna tekaška razdalja?
🗣Saj me poznate – 100 milj 🙂
📝Idealen dan, ko tečeš je (kje, s kom, kako)?
🗣Idealen dan za tek je, ko z mojo Evo skupaj preganjava dolgčas po naših Kriško-gorskih stezicah, katerih ni malo.
📝Idealen dan, ko ne tečeš je?
🗣Ko zalaufam roštilj in se z družino ali prijatelji skupaj poveselimo.
📝Kaj bi počel, če se skozi evolucijo človek ne bi razvil v tekača?
🗣Prepotoval svet z enduro motorjem.
📝Najljubša literatura / film o teku, treningu, prehrani, filozofiji, …
🗣Knjiga – Kilan Jornet – Nič ni nemogoče. Hrana – prehrana Balkana itak – žar.
📝Si že tekel na UTVV, kaj se ti je najbolj vtisnilo v spomin? Če nisi, kaj še čakaš? 🙂
🗣100 km uspešno zaključil 2018 in 100 milj 2019, ki sem ga žal predčasno zaključil na Trstelju. Seveda obračun s 100 milj še sledi 😉
📝Najboljši nasvet, ki si ga kdaj dobil / ki ga lahko daš drugim…
🗣Delaj tisto in tako kakor ti želi srce, in ne tisto kar je in kar bi bilo všeč drugim.
📝Kaj počneš v času karantene Covid-19?
🗣Skušam živeti običajno življenje s poudarkom na vzpodbujanju in motivaciji svojih najbližjih, predvsem pa najmlajših članov družine, saj smo starši vzgled mladini.

YOU MAY ALSO LIKE